Jump to content

Welcome to www.elektronske-cigarete.info
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Jednostavan način kupovine putem interneta...


 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
limun

limun

  Advanced Member

 • Donator
 • 714 posts
U nadi da ću možda nekima od naših usera ili bilo kome drugome olakšati web shopping, tj. svim onima koji bi voljeli sami naručivati i kupovati sve što se može kupiti putem dragog nam interneta, pokušat ču objasniti jedan od najjednostavnijih načina.

Dakle svi znamo da nam za web kupovinu treba neka od kreditnih kartica, Master-Diners-American ili neki devizni račun ili neki drugi način putem kojeg bi plačali stvari koje želimo kupiti u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje u svijetu. Dosta ljudi se iz raznoraznih razloga ne želi upuštati u takvu kupovinu, a vjerujem da je največa predrasuda da im netko ne popali lovu sa kreditnih kartica što danas i nije nemoguće bez obzira na sve moguće i nemoguće zaštite financijskih transakcija.

E zato postoji način da vrlo lako, brzo i jednostavno možete doći do "VISA electron poklon kartice" koju možete kupiti u svim poslovnicama Zagrebačke banke.
Prednosti gore navedene kartice su takve da recimo ne morate biti klijent navedene banke i ne morate davati nikakve osobne podatke da bi postali vlasnikom iste. Karticu kupite na šalteru poslovnice jednostavno kao bon za telefon. Kartice se mogu kupiti u vrijednosti od 100.00-200.00-500.00 i 1000.00kn ovisno o tome koliko namjeravate potrošiti. Samo da napomenem da se uz iznos koji želite kupiti na kartici plaća i sama kartica vrlo simbolično, recimo ja sam platio za karticu vrijednosti 1000.00kn + 10.00kn naknade...

Ovu karticu možete koristiti kako u svakodnevnoj normalnoj kupnji tako i kupovini preko interneta. Naravno, ipak morate otvoriti account na nekim od internacionalnih Payments servisa. Preporuka je servis Pay-Pal koji mislim da je trenutno danas vjerovatno najzastupljeniji servis za novčane transakcije diljem svijeta, a gore navedena kartica ima sve što je potrebno da bi se registrirali.

Kada potrošite sredstva sa kartice, ponovo lijepo odete u banku, kupite novu i nastavljate dalje, samo šta ta nova kartica naravno ima i drugi serijski i CSC broj pa je tu karticu potrebno samo unijeti u PayPal account sa njenim novim serijskim i CSC (ona 3 broja na poleđini) brojem.

Dobro je to, da se dogodi neznam šta vi u najgorem slučaju možete ostati samo bez onog iznosa koje trenutno imate na toj kartici.
Evo i da kažem da sam ja bez najmanjih problema obavio prve dvije transakcije..

Kartica izgleda ovako;
Posted ImageI na kraju da napomenem da netko ne pomisli, nemam apsolutno nikakve veze sa gore navedenom bankom osim što me pelješe po partiji kredita lihvarskim kamatama već godinama... ;D ;D
 • 0

#2
medved

medved

  Advanced Member

 • ForumFriend
 • 2,644 posts
 • LocationSamobor
http://www.poslovni....doplatom-236070

Hrvatska poštanska banka od 2. travnja 2013. građanima nudi VISA Prepaid karticu s nadoplatom - karticu s limitom potrošnje kojeg korisnik sam određuje višestrukim „punjenjem“.

Nova kartica HPB-a korisnicima pruža sigurnost pri internetskoj kupovini zahvaljujući mogućnosti limitiranja sredstava na računu od strane korisnika, te činjenici da na njemu nije moguć negativan saldo. Također, kartica je pogodna za putovanja ili kao džeparac za djecu jer korisnicima pruža potpunu kontrolu troškova.

VISA Prepaid karticu jednostavno je dobiti jer nije vezana uz tekući račun ni status klijenta Banke, a za njezino izdavanje nije potrebna kreditna sposobnost. Korisnik sredstva uplaćuje na karticu ovisno o potrebama i bez naknade u svim poslovnicama HPB-a, putem internetskog bankarstva ili mBankinga.

VISA Prepaid kartica može se koristiti i na svim VISA prodajnim i isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu, kao i za podizanje gotovine na bankomatima. 

http://www.hpb.hr/?h...ca-s-nadoplatom


VISA Prepaid kartica s nadoplatom idealna je za sve vas koji ste do sada izbjegavali internetsku kupovinu. Uz limitiranje visine sredstava na računu i nemogućnost odlaska u minus, VISA Prepaid nudi vam potpunu kontrolu nad vašim troškovima te bezbrižnu i sigurnu online kupnju!
Prednosti VISA Prepaid kartice s nadoplatom:
 • sigurna kupnja putem interneta za sve one koji su se suzdržavali zbog straha od zlouporabe
 • kontrola osobnih troškova – limitiranjem visine sredstava na računu (idealna za putovanja, džeparac djeci i sl.)
 • nemogućnost minusa na računu
 • jednostavno dobivanje kartice (bez kreditne sposobnosti, posjedovanja tekućeg računa i sl.)
 • bez članarine i mjesečne naknade
 • jednostavnost nadoplate (u poslovnicama, internetskim bankarstvom, mBanking-om)
 • mogućnost plaćanja na svim VISA prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu
 • podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inozemstvu
 • kupovina GSM bonova na bankomatima
VISA Prepaid kartica međunarodna je čip kartica namijenjena svim osobama starijim od 14 godina, bez obzira na kreditnu sposobnost, posjedovanje tekućeg računa. Kartica nije vezana uz tekući račun korisnika. Kartica se može koristiti u okviru raspoloživog iznosa na kartici, bez mogućnosti odlaska u minus po računu. Uplate na karticu izvršavaju se višekratno, prema potrebama korisnika, i ne naplaćuju se. Maksimalni iznos uplate na karticu iznosi 50.000,00 kuna. Sredstva je na karticu moguće uplatiti u svim poslovnicama HPB-a ili putem usluga internetskog bankarstva ili mBankinga. Uz osnovnu, Banka izdaje do dvije kartice za dodatne korisnike.
Obavijest o učinjenim troškovima i limitima dostupne su vam svakodnevno od 0 do 24 sata na broju HPB Kontakt centra 062 472 472.
 • 0

#3
Đemo

Đemo

  Advanced Member

 • Members
 • 1,097 posts
 • LocationOvdje negdje...
Sve je to super ali recimo na Vz stranici ja nisam mogao nista s takvim tipom kartice, kao ni na mnogim ostalim stranicama...
 • 0
Dobrodošli na ec.i !!!

Forum o elektronskim cigaretama i svemu vezanom za njih.
Trenutno pristupate našim stranicamaim kao gost. Vidite samo dio foruma.

Ukoliko želite da ova poruka nestane, molimo vas da se logirate ili registrirate ako to još niste učinili.

Ugodan boravak na našem forumu želi vam ec.i team.